Na konci listopadu měli žáci z Neratovic možnost dozvědět se mnoho zajímavých informací o víně. Hostem workshopu byl Tomáš Trejbal, který žákům přednášel o pěstování révy. Žáci se naučili, jak se prezentuje víno, dekantuje a servíruje klientům. V další části workshopu se žáci dozvěděli, co je to macerace na slupkách, nebo zrání v sudech. Následovala juniorská sommelierská soutěž, která se skládala z odborného testu zaměřeného na víno. Další část byl profesionální servis vína a degustace. Ve finálovém kole pak oprava vinného lístku a doporučení nápojů do několika chodového menu.
Gratulujeme všem studentům k úspěšnému absolvování workshopu a děkujeme za účast v soutěži.
![](http://kbudoucnosti.cz/wp-content/uploads/2022/12/Image-2-2-1-768x1024.jpeg)
![](http://kbudoucnosti.cz/wp-content/uploads/2022/12/Image-3-2-1-768x1024.jpeg)