Vařte zdravě s Kladeňáky

Datum

Zdravá kuchyně je rozhodně jedním z hitů posledních pár let a na předních příčkách popularity zřejmě i dlouho zůstane. I do menu našich restaurací pronikají cizí názvy úprav a gastronomických postupů, např. sous vide. Aby žáci, ale ani vedoucí školních jídelen neusnuli na vavřínech, SOŠ a SOU na kladenském Náměstí Edvarda Beneše pro ně v spolupráci se společností Bidfood připravila workshop „Vařte zdravě s Banquetem“.

A jak si na úspěšnou lednovou akci vzpomíná vedení školy? „V tento den v naší jídelně bylo opravdu živo. Kuchaři ze společnosti Bidfood připravili společně s našimi kuchařkami a s žáky 6 chutných hlavních pokrmů, a tak účastníci semináře mohli například ochutnat trhané kachní maso zapečené s brambory, zeleninou a smetanou, bramborové knedlíky plněné králičím masem s mrkví a špenátem nebo čistě vegetariánské tofu s kuskusem. Nechyběly ani zdravé moučníky,“ uvádí ředitel Petr Paták.

Bude tato spolupráce pokračovat? Sledujte nadále rubriku Aktuality a dozvíte se více!

Další články

Rtěnky, stíny, líčidla

Studium kadeřnického oboru dnes už neznamená jen zvládnutí střihů, barvení či tvorby účesů. Moderní doba nabízí studentům mnohem širší spektrum dovedností, které mohou využít ve své praxi. Jedním z příkladů

Podrobnosti »