Zdravá kuchyně je rozhodně jedním z hitů posledních pár let a na předních příčkách popularity zřejmě i dlouho zůstane. I do menu našich restaurací pronikají cizí názvy úprav a gastronomických postupů, např. sous vide. Aby žáci, ale ani vedoucí školních jídelen neusnuli na vavřínech, SOŠ a SOU na kladenském Náměstí Edvarda Beneše pro ně v spolupráci se společností Bidfood připravila workshop „Vařte zdravě s Banquetem“.
A jak si na úspěšnou lednovou akci vzpomíná vedení školy? „V tento den v naší jídelně bylo opravdu živo. Kuchaři ze společnosti Bidfood připravili společně s našimi kuchařkami a s žáky 6 chutných hlavních pokrmů, a tak účastníci semináře mohli například ochutnat trhané kachní maso zapečené s brambory, zeleninou a smetanou, bramborové knedlíky plněné králičím masem s mrkví a špenátem nebo čistě vegetariánské tofu s kuskusem. Nechyběly ani zdravé moučníky,“ uvádí ředitel Petr Paták.
Bude tato spolupráce pokračovat? Sledujte nadále rubriku Aktuality a dozvíte se více!