V Poděbradech se pekly makronky

Datum

Jedním z kurzů podpořených ze studentských grantů v rámci programu K budoucnosti byl workshop zaměřený na přípravu makronek. Pod vedením lektorky Andrey Bártové v cukrárně Andy’s Cakes and Coffee se žáci SOU společného stravování Poděbrady seznámili s výrobou pořád populárnější francouzské dobroty.

Cílem projektu je naučit naše žákyně něco nového, náročnějšího na výrobu, suroviny a čas. S ohledem na trendy v moderní cukrářské výrobě jsme zvolili kurz výroby makronek. Makronky jsou francouzské cukrovinky, které mají správnou chuť, jen když se připraví podle originálního receptu a přesného dodržení technologického postupu.

Kurz se těšil pozitivním ohlasům a obecnému nadšení ze strany studentů, kteří si mohli krabičku s čerstvými makronkami vzít s sebou. Probíhal ve dvou termínech (24.5. a 30.6.2022), vždy za účasti skupinky o 6 studentech – výroba makronek navíc přitáhla i zájem kluků z oborů cukrář a pekař. Úspěšná příprava mandlových dobrot přinesla některým studentům nabídku praxe a může být začátkem další spolupráce mladých cukrářů s místními podniky.

Další články

Valentýn ve znamení flowerboxů

Svátek zamilovaných je za dveřmi a romantické duše již teď přemýšlí, zda svoje lásky obdarují čokoládovými pralinkami, drobnůstkami nebo klasikou – květinami. Červené růže se sice staly neoficiálním symbolem dne

Podrobnosti »

Mistři automatizace z Rakovníku

Rakovnická SPŠ Emila Kolbena, která je pevnou součástí skupinky pilotních škol v projektu K budoucnosti, své žáky rozhodně nenechává usínat nudou. Ještě v prvním pololetí školního roku pro ně zorganizovala

Podrobnosti »