V Poděbradech se pekly makronky

Datum

Jedním z kurzů podpořených ze studentských grantů v rámci programu K budoucnosti byl workshop zaměřený na přípravu makronek. Pod vedením lektorky Andrey Bártové v cukrárně Andy’s Cakes and Coffee se žáci SOU společného stravování Poděbrady seznámili s výrobou pořád populárnější francouzské dobroty.

Cílem projektu je naučit naše žákyně něco nového, náročnějšího na výrobu, suroviny a čas. S ohledem na trendy v moderní cukrářské výrobě jsme zvolili kurz výroby makronek. Makronky jsou francouzské cukrovinky, které mají správnou chuť, jen když se připraví podle originálního receptu a přesného dodržení technologického postupu.

Kurz se těšil pozitivním ohlasům a obecnému nadšení ze strany studentů, kteří si mohli krabičku s čerstvými makronkami vzít s sebou. Probíhal ve dvou termínech (24.5. a 30.6.2022), vždy za účasti skupinky o 6 studentech – výroba makronek navíc přitáhla i zájem kluků z oborů cukrář a pekař. Úspěšná příprava mandlových dobrot přinesla některým studentům nabídku praxe a může být začátkem další spolupráce mladých cukrářů s místními podniky.

Další články

Jak uvázat kytici

Jak rychle a stylově svázat kytici? To vám ve videu níže předvedou kladenští studenti oboru Aranžér. Ti v rámci projektu natočili malý tutoriál, na kterém si vyzkoušeli, jak natočit a

Podrobnosti »

Jak se staví dřevodům?

Studenti oboru Stavebnictví ze Střední odborné školy stavební a SOU Kolín II se vydali na třídenní exkurzi, která je prakticky seznámila s využitím dřeva ve stavitelství. Čekala je akce nabitá

Podrobnosti »

Odolský Albatros potřetí!

Studentské granty projektu K budoucnosti podpořili i vznik soutěží! Studenti Střední školy letecké a výpočetní techniky v Odoleně Vodě se tak již potřetí utkali v Odolském Albatrosu, modelářské soutěži, kterou také společně

Podrobnosti »