I když nás baví současné cukrářské trendy i mezinárodní kuchyně, občas není nad tradiční klasiku. A protože u ní je obzvlášť důležité perfektně zvládnout techniku, kladenští žáci oboru Kuchař–číšník se mohli zúčastnit dalšího cukrářského workshopu pod vedením renomované cukrářky Mirky van Gils Slavíkové, tentokrát zaměřeného na tradiční pekařské pochoutky. Tato světoznámá odbornice, držitelka prestižního francouzského titulu Professeur en Sucre d’Art, je známá nejen svými úspěchy na mezinárodních soutěžích, ale mohli jste ji zahlédnout jako porotkyni v televizním pořadu Peče celá země.
Během workshopu žáci pod jejím odborným dohledem připravovali již zmíněné tradiční výrobky: sváteční kynutou bábovku, makové loupáky a čokoládové bochánky. Praktická část byla doplněna cennými radami a ukázkami technik, které Mirka van Gils Slavíková nasbírala během své bohaté mezinárodní kariéry. Žáci se tak dozvěděli tipy a triky, ke kterým by se třeba jinak nedostali, všechny si hned vyzkoušeli, a výsledkem bylo dokonale nadýchané a křupavé pečivo.
Na závěr byli žáci oceněni diplomy a certifikáty, které mohou přidat do svých profesních portfolií. Jejich talent, nadšení a získané zkušenosti jistě přispějí k jejich budoucímu profesnímu růstu v gastronomii. A kdo ví, třeba mezi účastníky byl další budoucí držitel titulu Professeur en Sucre d’Art!
















