Obsluhoval jsem ve Španělském sále

Datum

Pamatujete si studentský projekt Spolu u stolu? Partička poděbradských studentů tehdy navštívila prestižní cateringovou firmu a nechala se provést přípravou slavnostního večera od začátku do konce – od dekorování tabule, přes vaření a servírování na talíře až po obsluhu těch nejčestnějších hostů, svých spolužáků.

Spolupráce SOU společného stravování v Poděbradech a pražské White Circus byla natolik úspěšná, že si začátkem dubna cateringová společnost zavolala několik šikovných žáků na výpomoc. A to ne na ledajaké místo.

Audience Grand Cru Classé Bordeaux je jednou z nejprestižnějších gastronomických akcí, které se každoročně konají v České republice. Španělský sál na Pražském hradě již po několikáté uvítal pěstitele a zástupce výběrových vinařství z okolí francouzského Bordeaux. Po degustaci následovala galavečeře, pro kterou sestavoval a osobně připravil menu šéfkuchař Régis Douysset z michelinské restaurace L’Escarbille. A to byl čas zazářit pro naše studenty!

Tuto galavečeři zajišťovala česká cateringová firma White Circus, se kterou jsme navázali spolupráci díky projektu Spolu u stolu za podpory nadace NROS (a projektu) K budoucnosti. Proto se na nás obrátili, zda by naši žáci mohli doplnit tým 60 číšníků obsluhujících právě na této akci. Vybraní žáci Vojtěch Červeňák, Tina Ježková, Lukáš Janíček, Jan Wágner, Natálie Šišková a Barbora Klarovičová se podíleli jak na náročných přípravách, tak i na samotném precizním servisu. Naši žáci bez problému zapadli do týmu profesionálů a odvedli opravdu perfektní práci,“ říká vyučující Marie Kolářová ze SOU společného stravování.

Bude tato úspěšná spolupráce pokračovat? A kam zavítají studenti příště? Sledujte naší sekci Aktuality pro více informací!

Další články

…a dobrý kafe pít

Co se hodí ke každému zákusku? Šálek lahodného kávového moku. Ať už máte rádi klasické espresso, cappuccino s našlehanou pěnou, cafe latte se srdíčkem či labutí nebo citrusovější kávu s

Podrobnosti »

Srpen: Čas setkávání

Projekt K budoucnosti je lehce za svojí půlkou. Co jsme již dokázali a co nás ještě čeká? To jsme hodnotili a prezentovali v jedno teplé srpnové odpoledne v prostorách historického

Podrobnosti »