Kulinářské kouzlení na Kladně

Datum

Týden ve znamení úspěšných spoluprací pokračuje! Kladenská SOŠ a SOU na Náměstí Edvarda Beneše si na pomoc znovu přizvala známého šéfkuchaře, gastronoma a autora kuchařek, Romana Pauluse. Ten po více jak roce zavítal do prostor kladenské kuchyně a zapojil žáky oboru Kuchař-číšník do příprav poledního menu.

Ve spolupráci s žáky a kuchařkami připravil zajímavé a chutné menu, které se skládalo z řady lahodných jídel a na kterém si pochutnali nejen žáci, ale i zaměstnanci školy a strávníci z široké veřejnosti. Žákům se spolupráce s Romanem Paulusem velmi líbila. Už teď se všichni těší na další zajímavé workshopy a gastronomická překvapení,“ uvádí Petr Paták, ředitel kladenské školy.

A co čekalo žáky na talíři? Jemňoučký losos na pečené zelenině s rýží, sázená vejce s cizrnovým salátem nebo nadýchaný čokoládový koláč s lesním ovocem. Myslíme, že není divu, že všichni Kladeňáci již teď s napětím čekají na další návštěvu známého šéfkuchaře.

Další články

Po stopách kamenných růží

Kam vedly kroky neratovických studentů na další ze série podzimních výprav? Žáci oboru Veřejnosprávní činnost tentokrát zamířili do proslulých Karlových Varů a sestoupili do podzemních prostor Vřídla. Co na ně

Podrobnosti »

Kytky od Jirky

Naše cesta po stopách loňských projektů nekončí! Jedním z těch nejbarevnějších, které jistě oživily studené a temnější prosincové dny, byl floristický kurz pro žáky oboru Zahradnické práce z příbramského Odborného

Podrobnosti »