Dokonalý zákusek na léto? Svěží tartaletka!

Datum

Cupcaky, pralinky, makronky, raw koláče nebo meringue. Všechny tyto zákusky se již účastníci námi podpořených kurzů naučili. Co se ale nejvíc hodí do stále teplejších červnových dnů? Předci fresh ovocné tartaletky!

Ještě v říjnu se studenti oboru Cukrář na SOŠ a SOU, T. G. Masaryka 4 v Městci Králové zúčastnili kurzu přípravy tartaletek v prostorách HF Pastry Academy pod vedením odbornice Heleny Fléglové.

Před tím, než se žáci dopracovali k nádherně zdobenému koláčku, na nich čekalo několik výzev. Klíčem k úspěchu bylo nejen naučit se připravit světlé i kakaové těsto, ale i vícero druhů náplní a dekorací. Máte chuť na zapečený karamel s lískovými ořechy, karamelovou ganache nebo hruškové a jahodové compoté? A to vše doplněno vanilkovým krémem, malinovým gelem, glazé nebo mousse a zdobeno sněhovými pusinkami, mandlovými kameny či čokoládovými dekoracemi.

Na co ještě se nechali studenti nalákat? Takhle popisovala kurz pečení tartaletek jejich vyučující před tím, než si opásali zástěry: „Čeká je špičkově vybavená kuchyně, kde mohou zrealizovat své plány. Sklad plný těch nejlepších surovin včetně mandlové mouky, 100%-ních ořechových past, ovocných pyré a prémiových čokolád. Neuvěřitelné množství formiček a forem na pralinky, dezerty a dorty. S sebou si odvezou vyzkoušené podrobné receptury připravené jen pro ně, všechny dezerty, které si vyrobí a ohromné množství nových zkušeností a zážitků.“

A jaké byly jejich reakce?

Báječné recepty na tartaletky, profesionální tipy a postupy, a kurz vedený paní Helenou Fléglovou v ohromně příjemném a přátelském duchu,“ uvádí jedna ze studentek.

Možnost zažít si pocit péct v profesionální kuchyni byl k nezaplacení, děkuji!“ doplňuje druhá účastnice kurzu.

Jak se mladým cukrářkám v pečení dařilo, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii!

Další články

Vítejte na Kladně!

Jako každý rok, i tento podzim naše školy otevírají své brány, aby ukázaly zájemcům, jaký studentský život na ně od následujícího školního roku čeká. Výjimkou nebylo ani Kladno, resp. SPgŠ

Podrobnosti »