Cupcaky, pralinky, makronky, raw koláče nebo meringue. Všechny tyto zákusky se již účastníci námi podpořených kurzů naučili. Co se ale nejvíc hodí do stále teplejších červnových dnů? Předci fresh ovocné tartaletky!
Ještě v říjnu se studenti oboru Cukrář na SOŠ a SOU, T. G. Masaryka 4 v Městci Králové zúčastnili kurzu přípravy tartaletek v prostorách HF Pastry Academy pod vedením odbornice Heleny Fléglové.
Před tím, než se žáci dopracovali k nádherně zdobenému koláčku, na nich čekalo několik výzev. Klíčem k úspěchu bylo nejen naučit se připravit světlé i kakaové těsto, ale i vícero druhů náplní a dekorací. Máte chuť na zapečený karamel s lískovými ořechy, karamelovou ganache nebo hruškové a jahodové compoté? A to vše doplněno vanilkovým krémem, malinovým gelem, glazé nebo mousse a zdobeno sněhovými pusinkami, mandlovými kameny či čokoládovými dekoracemi.
Na co ještě se nechali studenti nalákat? Takhle popisovala kurz pečení tartaletek jejich vyučující před tím, než si opásali zástěry: „Čeká je špičkově vybavená kuchyně, kde mohou zrealizovat své plány. Sklad plný těch nejlepších surovin včetně mandlové mouky, 100%-ních ořechových past, ovocných pyré a prémiových čokolád. Neuvěřitelné množství formiček a forem na pralinky, dezerty a dorty. S sebou si odvezou vyzkoušené podrobné receptury připravené jen pro ně, všechny dezerty, které si vyrobí a ohromné množství nových zkušeností a zážitků.“
A jaké byly jejich reakce?
„Báječné recepty na tartaletky, profesionální tipy a postupy, a kurz vedený paní Helenou Fléglovou v ohromně příjemném a přátelském duchu,“ uvádí jedna ze studentek.
„Možnost zažít si pocit péct v profesionální kuchyni byl k nezaplacení, děkuji!“ doplňuje druhá účastnice kurzu.
Jak se mladým cukrářkám v pečení dařilo, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii!