Crème brûlée, borůvky a tekutý dusík

Datum

Jaký dezert si rádi dáváte v restauracích? Čokoládový fondant, tiramisu nebo zmrzlinový pohár? Nyní vám s výběrem poradí i mladí cukráři z kladenské střední školy designu a řemesel.

Ještě začátkem roku se až 60 studentů oboru Cukrář zúčastnilo kurzu v kuchařském studiu Michala Krulicha. Workshop, který nesl název „Restaurační moučníky“, byl zároveň odbornou stáží a zasvětil mladé nadšence do výroby a technologií při přípravě netradičních restauračních dezertů. Kromě míchání a pečení totiž na studenty čekaly lekce food stylingu (servírování a dekorování) nebo práce s tekutým dusíkem.

A co bylo na jejich sladkém menu? Samé dobroty! Francouzský crème brûlée s karamelovou krustou, pistáciový crumble, nebo osvěžující borůvkovou zmrzlinu (připravenou právě na tekutém dusíku).

Workshop byl natolik úspěšný, že již teď se ve spolupráci s Michalem Krulichem chystá nový projekt. Jaké sladkosti nám připraví kladenští cukráři příště?

Další články

Valentýn ve znamení flowerboxů

Svátek zamilovaných je za dveřmi a romantické duše již teď přemýšlí, zda svoje lásky obdarují čokoládovými pralinkami, drobnůstkami nebo klasikou – květinami. Červené růže se sice staly neoficiálním symbolem dne

Podrobnosti »

Mistři automatizace z Rakovníku

Rakovnická SPŠ Emila Kolbena, která je pevnou součástí skupinky pilotních škol v projektu K budoucnosti, své žáky rozhodně nenechává usínat nudou. Ještě v prvním pololetí školního roku pro ně zorganizovala

Podrobnosti »