Crème brûlée, borůvky a tekutý dusík

Datum

Jaký dezert si rádi dáváte v restauracích? Čokoládový fondant, tiramisu nebo zmrzlinový pohár? Nyní vám s výběrem poradí i mladí cukráři z kladenské střední školy designu a řemesel.

Ještě začátkem roku se až 60 studentů oboru Cukrář zúčastnilo kurzu v kuchařském studiu Michala Krulicha. Workshop, který nesl název „Restaurační moučníky“, byl zároveň odbornou stáží a zasvětil mladé nadšence do výroby a technologií při přípravě netradičních restauračních dezertů. Kromě míchání a pečení totiž na studenty čekaly lekce food stylingu (servírování a dekorování) nebo práce s tekutým dusíkem.

A co bylo na jejich sladkém menu? Samé dobroty! Francouzský crème brûlée s karamelovou krustou, pistáciový crumble, nebo osvěžující borůvkovou zmrzlinu (připravenou právě na tekutém dusíku).

Workshop byl natolik úspěšný, že již teď se ve spolupráci s Michalem Krulichem chystá nový projekt. Jaké sladkosti nám připraví kladenští cukráři příště?

Další články

…a dobrý kafe pít

Co se hodí ke každému zákusku? Šálek lahodného kávového moku. Ať už máte rádi klasické espresso, cappuccino s našlehanou pěnou, cafe latte se srdíčkem či labutí nebo citrusovější kávu s

Podrobnosti »

Srpen: Čas setkávání

Projekt K budoucnosti je lehce za svojí půlkou. Co jsme již dokázali a co nás ještě čeká? To jsme hodnotili a prezentovali v jedno teplé srpnové odpoledne v prostorách historického

Podrobnosti »