Jak si v listopadovém pošmournu zlepšit náladu? Horkým čajem o páté doplněným o delikátní křehký dezert! Nebo alespoň radostí z přípravy onoho voňavého a delikátního pečiva. Do kladenské školy opět zamířila světoznámá cukrářka a pekařka Mirka van Gils Slavíková, která zde vedla další z řady inspirativních workshopů – tentokrát na téma Čajové pečivo.
Workshop žákům nabídl jedinečnou příležitost proniknout do tajů přípravy různých druhů čajového pečiva. Pod vedením zkušené odbornice a díky vlastnímu nasazení vznikaly pod rukama žáků okouzlující stříkané sušenky, basilejské perníčky i crinkles s arašídovým máslem, což jsou sušenky, které při pečení stylově popraskají (a narozdíl od jiného pečiva je to tak správně!).
Celou školní kuchyni naplnila příjemná vůně čerstvě upečeného cukroví provoněného anýzem, fenyklem, badyánem a hřebíčkem. Vynaložené úsilí se rozhodně vyplatilo – výsledkem byly nádherně propracované a chuťově výjimečné kousky, na které mohli být žáci právem hrdí.
Mirce van Gils Slavíkové opět patří velké díky za neopakovatelnou atmosféru, kterou do školní kuchyně přinesla.














