Kytky od Jirky

Datum

Naše cesta po stopách loňských projektů nekončí! Jedním z těch nejbarevnějších, které jistě oživily studené a temnější prosincové dny, byl floristický kurz pro žáky oboru Zahradnické práce z příbramského Odborného učiliště, Praktické školy, ZŠ a MŠ.

Workshop přinesl devíti studentům nejen estetické a technické znalosti, ale i cenný certifikát. Kurz vedla Renáta Steinová, uznávaná mistryně floristiky a držitelka českého rekordu za Největší květinový dort, která studenty seznámila s celou škálou floristických technik a postupů.

Cílem tohoto projektu bylo podpořit studenty ze sociálně slabšího prostředí a nabídnout jim příležitost získat nejen víc dovedností, ale hlavně zmiňovaný floristický certifikát. Ten jim nejen otevře dveře k letním brigádám, ale také zvýší jejich šance na budoucí uplatnění v oboru.

Během tří dnů se studenti pod vedením zkušené floristky naučili správné techniky aranžování květin a práce s rostlinným materiálem, ale také zjistili, jak zajistit květinám delší trvanlivost. Součástí kurzu byly i pokročilé techniky jako práce s aranžovací hmotou či různé druhy floristických stylů.

Nečekanou hvězdou se stal žák Jiří, který na začátku neoplýval sebevědomím, ale během kurzu prokázal velký cit pro barvy a šikovnost. Pod vedením Renáty Steinové se rozvinul natolik, že jeho vazby květin vynikaly nad ostatními. Díky této zkušenosti se Jiří nejen zdokonalil v oboru, ale také se více osmělil a začlenil do kolektivu.

A jaké kytice a floristické vazby šikovní absolventi připravili? Podívejte se do naší fotogalerie!

Další články

Po stopách kamenných růží

Kam vedly kroky neratovických studentů na další ze série podzimních výprav? Žáci oboru Veřejnosprávní činnost tentokrát zamířili do proslulých Karlových Varů a sestoupili do podzemních prostor Vřídla. Co na ně

Podrobnosti »

Kytky od Jirky

Naše cesta po stopách loňských projektů nekončí! Jedním z těch nejbarevnějších, které jistě oživily studené a temnější prosincové dny, byl floristický kurz pro žáky oboru Zahradnické práce z příbramského Odborného

Podrobnosti »