Kulinářské kouzlení na Kladně

Datum

Týden ve znamení úspěšných spoluprací pokračuje! Kladenská SOŠ a SOU na Náměstí Edvarda Beneše si na pomoc znovu přizvala známého šéfkuchaře, gastronoma a autora kuchařek, Romana Pauluse. Ten po více jak roce zavítal do prostor kladenské kuchyně a zapojil žáky oboru Kuchař-číšník do příprav poledního menu.

Ve spolupráci s žáky a kuchařkami připravil zajímavé a chutné menu, které se skládalo z řady lahodných jídel a na kterém si pochutnali nejen žáci, ale i zaměstnanci školy a strávníci z široké veřejnosti. Žákům se spolupráce s Romanem Paulusem velmi líbila. Už teď se všichni těší na další zajímavé workshopy a gastronomická překvapení,“ uvádí Petr Paták, ředitel kladenské školy.

A co čekalo žáky na talíři? Jemňoučký losos na pečené zelenině s rýží, sázená vejce s cizrnovým salátem nebo nadýchaný čokoládový koláč s lesním ovocem. Myslíme, že není divu, že všichni Kladeňáci již teď s napětím čekají na další návštěvu známého šéfkuchaře.

Další články

Na zkušenou do Bratislavy

Vzdělávání nezná hranic. Výhodami alespoň krátkých studijních zkušeností v zahraničí je učení se zážitky, rozvoj komunikačních dovedností, protože se žáci musí domluvit nejen v jiném jazyce, ale i jiném prostředí,

Podrobnosti »