Naši studenti sledují moderní trendy, a to i v cukrařině. Hitem posledních let se staly low carb dorty a žáci poděbradského SOU společného stravování se zapáleně vrhli na jejich přípravu. Specializovaným kurzem, podpořeným z našich grantů, je provedla odbornice na slovo vzatá – Hana Martínková z firmy Low carb v srdci.
Co odlišuje low carb zákusek od toho běžného? Chybí v něm mouka. Jak ale drží pohromadě a co je jeho součástí? Jen zdravé věci – korpusy byly vytvořeny pouze z mandlí, lískových a vlašských oříšků, pistácií, kešu nebo máku. Proto je favoritem nejen u nadšenců zdravého životního stylu, ale také diabetiků a celiatiků.
„(Dorty byly) doslazeny přírodním sladidlem, erythitolem. Krémy byly především ze 40% smetany, mascarpone. Z dalších surovin byla použita vysokoprocentní čokoláda, low carb bílá a mléčná čokoláda, domácí džemy, jedlé květy,“ říká Klára Schulzová ze SOU společného stravování.
A jak hodnotí kurz studenti? Přikládáme některé jejich reakce:
- „Za mě to byl skvělý kurz, chodila bych tam místo školy pořád.“
- „Přínosem pro mě bylo zjištění alternativ k cukru a mouce.“
- „Paní lektorka má smysl pro humor, rozum na správném místě a velmi šikovné ruce, které nás naučili péct dokonalé zákusky.“
Máte tedy chuť na low carb dorty? V Poděbradech vám je rádi napečou.