K létu neodmyslitelně patří míchané drinky, ale v posledních letech se pořád větším hitem stává i ledová káva na různé způsoby. Jak připravit kofeinové osvěžení na prázdninové dny? Tato otázka rozhodně nezaskočí studenty neratovické odborní školy.
Ještě loni se neratovičtí žáci účastnili baristického kurzu pod vedením Radima Janouška, lektora z Barového Institutu Praha. Během dvou dnů poznali základy baristiky a význam kávy jako nápoje, obeznámili se s prací s kávou a povinnostmi baristy, no především si vyzkoušeli přípravu kávy v praxi.
Obsluha profesionálních kávovarů a kávomlýnků, práce s mlékem a mléčnou emulzí, metody přípravy espressa a latte art. To vše bylo součástí kurzu, kterého účastníci – včetně nové studentky z Ukrajiny – na závěr získali certifikát s mezinárodní platností.
A jakou kávu si v létě objednáte vy?