Kdo by neznal slavného kuchaře Zdeňka Pohlreicha, který se proslavil televizním pořadem z prostředí české gastronomie? Ke konci května známý odborník navštívil kladenskou střední odbornou školu a studentům oboru Kuchař-číšník zrekapituloval svoji profesní cestu od získání výučného listu po současnost.
Že špičkovým kuchařem se může stát doopravdy každý, nejsou jen slova z animované pohádky Ratatouille. Sam Zdeněk Pohlreich v podobném duchu navázal na otázku, co je potřeba mít, aby se mohli ucházet o práci v jeho restauraci. „Potřebuješ jízdenku, svačinu a chuť pracovat a učit se novým věcem.„
A jeho slova odpovídají i realitě. Známé „Ano, šéfe!“ totiž v jeho kuchyni zaznívá i z úst jednoho z kladenských absolventů.
„Hovořil o pracovitosti, pokoře a především o chuti učit se novým věcem. Potěšil nás informací, že od září u něj pracuje jeden z našich absolventů a vede si skvěle,“ říká Petr Paták, ředitel SOŠ a SOU, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353.