Neopakovatelná pinsa s Massimem

Datum

Pizzu zná a miluje každý. Slyšeli jste ale o pinse? Oba pokrmy pocházejí z Itálie, vypadají víceméně podobně, ale u jejich přípravy a chuti najdeme rozdíly. Slovo pinsa je odvozeno od latinského „pinsere„, což by se dalo přeložit jako „tlačit těsto rukami“. A do tohoto tlačení těsta s mistrem pinsy Massimem Turanem se pustili žáci oboru Kuchař-číšník z kladenské SPgŠ a SOŠ na Náměstí Edvarda Beneše.

Naši žáci z oboru Kuchař-číšník měli jedinečnou příležitost spolupracovat s renomovaným šéfkuchařem Massimem Turanem, který se díky svým bohatým zkušenostem, které nasbíral na různých kontinentech, dnes věnuje předávání svých gastronomických znalostí dalším generacím,“ říká ředitel školy, Petr Paták.

Jak kurz italské kuchyně probíhal, znovu přibližuje ředitel Paták: „Během praktické části workshopu měli žáci možnost se nejen naučit, jak se připravuje pinsa, tradiční italský pokrm, ale také nasát inspiraci z bohatých gastronomických zkušeností Massima Turana, který je držitelem řady mezinárodních ocenění.“

Stoly školské jídelny se tak brzy zaplnily křupavým těstem zdobeným různými druhy salámů, sýrem, olivami a spoustou dalších posypů a příloh. Upřednostní kladenští kuchaři tradiční pizzu nebo moderní pinsu? Jisté je, že jejich výtvory navodí pravou italskou náladu immediatamente!

A jak vypadaly kladenské pinsy? Podívejte se do naší fotogalerie!

Další články

Jak se staví dřevodům?

Studenti oboru Stavebnictví ze Střední odborné školy stavební a SOU Kolín II se vydali na třídenní exkurzi, která je prakticky seznámila s využitím dřeva ve stavitelství. Čekala je akce nabitá

Podrobnosti »

Odolský Albatros potřetí!

Studentské granty projektu K budoucnosti podpořili i vznik soutěží! Studenti Střední školy letecké a výpočetní techniky v Odoleně Vodě se tak již potřetí utkali v Odolském Albatrosu, modelářské soutěži, kterou také společně

Podrobnosti »