Našlehaná pěna a kávová zrna

Datum

Mezi nejoblíbenější kurzy v rámci našich studentských grantů patří jednoznačně ty baristické. Umění přípravy lahodné kávy se těší ohromné popularitě mezi žáky již nějakou dobu – a nebylo tomu jinak ani během únorového workshopu, který absolvovali žáci ze SOŠ a SOU v Horkách nad Jizerou.

Výuky se ujal osvědčený tým Radima Janouška z Barového Institutu, který krom baristických kurzů pořádá i ty barmanské či cukrářské. Před tím, než se pustili do přípravy kofeinového moku, je však nejdříve čekalo teoretické zasvěcení do tajů kávového umění.

Úvodní část byla zaměřena na získání vědomostí o původu, používaných druhů a způsobech přípravy kávy. Ku pomoci byl účastníkům pracovní sešit, ve kterém bylo vše podstatné o přípravě kávy shrnuto a bylo možné si zaznamenat i vlastní poznámky a zkušenosti z průběhu kurzu. Těžiště kurzu pak bylo věnováno přípravě vybraných druhů kávy na presovači, šlehání mléčné krémy, umění coffee art a servisu,“ vzpomíná Hana Somrová, vyučující gastronomických předmětů.

Každý z účastníků na závěr navíc obdržel mezinárodní certifikát, který může bez váhání využít po absolvování studia.

Text aktualizujeme…

Více o kurzech podpořených našimi studentskými granty (např. i těch cukrářských), si přečtěte v sekci Od studentů.

Další články