Mirčiny nepřekonatelné houstičky a hot dogy

Datum

Partnerství kladenských kuchařů a číšníků se světoznámou cukrářkou Mirkou van Gils Slavíkovou je již proslulé. Mirka během svých pravidelných návštěv na SPgŠ a SOŠ na Náměstí Edvarda Beneše ukázala žákům, jak připravit ty nejlepší dobroty z odpalovaného těsta, kynuté buchty i čokoládové bonbóny.

Tentokrát se známá odbornice zaměřila na jinou stránku pečení – mohli bychom říct, že na samotné základy. Víte, jak si nachystat domácí housky nebo veky? Nebo speciální rohlíky na mini hot dogy?

Mirka žáky zasvětila do tajemství přípravy různých druhů kynutých těst. „Celou školní kuchyni zaplnila příjemná vůně čerstvě upečeného pečiva. Vynaložené úsilí se rozhodně vyplatilo. Očekávaný výsledek se dostavil v podobě nádherně zlatavých housek, voňavých vek a dokonale tvarovaných hot-dogů. Na nejšikovnější žáky v samotném závěru čekaly diplomy za nejlépe upečené pečivo,“ vzpomíná ředitel školy, Petr Paták.

Jak vypadalo pečení na Kladně? Necháte se nalákat na hotové produkty mladých kuchařů? Podívejte se do naší fotogalerie.

A milý předvánoční bonus na závěr. Naši studenti mají rozhodně velké srdce. Proto se angažují i mimo školy – dobrovolnice z oboru Sociální činnost se zapojily do potravinové sbírky na podporu azylového domu v Kladně. „Svou pomocí přispěla k dobré věci a ukázala, jak důležitá je solidarita a ochota pomáhat druhým. Děkujeme za jejich úsilí a obětavost,“ doplňuje Petr Paták.

Další články