Gastronomická soutěž s názvem „Trophée Mille“ (tj. Trofej Philippa Milla) se pořádá ve Francii v regionu Grand Est a jejím cílem je vyzdvihnout talent a motivaci žáků středních škol a učilišť s vášní pro kuchařské, cukrářské a číšnické řemeslo a zároveň vzdát hold bohatství regionální gastronomie.
Gastronomická soutěž s názvem „Trophée Mille“ se pořádá ve Francii v regionu Grand Est a jejím cílem je vyzdvihnout talent a motivaci žáků středních škol a učilišť s vášní pro kuchařské, cukrářské a číšnické řemeslo a zároveň vzdát hold bohatství regionální gastronomie. Účastní se jí studenti odborných gastronomických škol z Francie i ze zahraničí. Zakladatelem a hlavním organizátorem soutěže je uznávaný francouzský šéfkuchař Philippe Mille, držitel titulu Meilleur Ouvrier de France 2011 a majitel restaurace Arbane v Remeši. Region Grand Est je partnerský region Kraje Vysočina.
Národní kolo soutěže Trophée Mille Česká republika je určeno žákyním a žákům oborů středních gastronomických škol a středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením se sídlem v České republice. Soutěžící musí být žáky denního studia střední školy v tříletém, čtyřletém nebo nástavbovém oboru vzdělání. Každou školu může reprezentovat pouze jeden soutěžní tým.