
- akce již proběhla.
Studuješ obor kuchař- číšník? Zapoj se do Kulinářské akademie GROSSETO!
14 října, 2022
- Délka akademie 2 roky (systematické semináře zaměřené na kulinářské techniky od A do Z)
- celkem 10 seminářů na témata:
- Práce s noži, krájení, broušení. Vývary
- Základní omáčky. Polévky
- Vejce a snídaně
- Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví
- Domácí pasta a gnocchi
- Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.
- Ryby a mořské plody
- Zelenina, saláty. Studená kuchyně
- Metody vaření – suché a vlhké teplo
- Pekařské a cukrářské základy
- pro studenty 2. a vyšších ročníků
- na KU AKADEMII STUDENT navazuje soutěž KU YOUNG CHEF
- Cena zůstává stejná, tedy 2.500 Kč + DPH / 1 seminář / 1 student
TERMÍNY KU AKADEMIE STUDENT – NOVÉ* | |||||
den | datum | čas | téma | místo | město |
pátek | 14.10. | 10:00 – 15:00 | Nože, krájení. Vývary | Kulinářská akademie Grosseto | Praha |
pondělí | 5.12. | 10:00 – 15:00 | Základní omáčky. Polévky | Kulinářská akademie Grosseto | Praha |
1) Seminář Nože. Vývary zahrnuje tato témata:
– Druhy nožů
– Techniky krájení
– Broušení nožů
– Světlý a tmavý vývar (kuřecí a hovězí)
– Rybí vývar
– Zeleninový vývar, Zeleninový demi-glace
– Krevetový vývar
2) Seminář Základní omáčky. Polévky zahrnuje tato témata:
– Světlá a tmavá jíška
– Alternativy zahušťování
– Velouté a variace
– Bešamel a variace
– Polévky zahuštěné jíškou
– Polévky ze zeleniny a luštěnin
* Minimální kapacita pro konání semináře je 12 účastníků, v případě, že ji nenaplníme, nebudeme bohužel schopni seminář uskutečnit.
* Pošlete nám, prosím, Vaše potvrzení účasti nejpozději do 30.9. 2022