Gastro Junior Bidfood Cup je celostátní odborná gastronomická soutěž s mezinárodní účastí. Soutěž je projektem největšího profesního sdružení Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Je určena pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením, prověřuje teoretické i praktické znalosti a dovednosti žáků, kteří je následně využívají pro výkon povolání kuchař a cukrář.
Soutěže se v průběhu 27 ročníků zúčastnili studenti cca 90 odborných škol. Již několik let je soutěž rozšířena o účast soutěžích ze zahraničních odborných škol například ze Slovenska, Rakouska a Polska. Úmyslem organizátorů je dosáhnout mezinárodní prestiže této přehlídky tak, aby mohla být zahrnuta do kalendáře Světové asociace kuchařských spolků WACS. Soutěž propaguje a podporuje rozvoj řemesel, je součástí přehlídky Zlaté ručičky. Nejvyšším cílem je dosáhnout uznání a certifikovaného vzdělávání uvedených oborů pro Českou republiku.
Cílem realizace soutěže Gastro Junior – Bidfood Cup je motivovat studenty k zájmu o obor, zvyšování jejich praktických dovedností a znalostí v návaznosti jak na výuku, tak na praktické současné trendy, odpovídající požadavkům současného zákazníka i pracovního trhu, aby se z nich stali profesionální kuchaři, cukráři a číšníci a kvalitní pracovníci v gastronomii na základě kvalitní odborné praktické i teoretické přípravy včetně profesní komunikace.