Poděbradské pražení a příprava kávy

Datum

O přínosu studentských grantů v rámci projektu K budoucnosti se mohli přesvědčit i studenti gastronomického oboru Středního odborného učiliště společného stravování Poděbrady.

„I když kávu nepiju, byla to zajímavá zkušenost.“
– Zoe

Tucet žáků se zúčastnil kurzu pražení a přípravy kávy pod vedením profesionálů z místního podniku. Čekala je lekce cuppingu a degustace různých druhů káv. Workshop byl přínosný zvláště pro studenty 1. ročníku, kteří ještě neměli žádnou (nebo jen malou) zkušenost s přípravou kávy.

„Celkově dobře vedený kurz, Vašek i Filip jsou borci.“
– Jan

Kurz se setkal s pozitivními ohlasy od studentů. Někteří chválili prostředí a pořadatelskou dvojici, jiní ocenili především naučný program.

„Naprostá spokojenost. Zaujaly mě produkty v kavárně, které jsem si zakoupila.“
– Alice

Další články

Benešovské květinové pondělí

Jak uvázat moderní a všemi barvami hýřící jarní kytici? Na to již od včerejška znají odpověď v Benešově. Místní SOU stavební patří mezi nejvěrnější a nejúspěšnější žadatele v našich grantových

Podrobnosti »

Kulinářské kouzlení na Kladně

Týden ve znamení úspěšných spoluprací pokračuje! Kladenská SOŠ a SOU na Náměstí Edvarda Beneše si na pomoc znovu přizvala známého šéfkuchaře, gastronoma a autora kuchařek, Romana Pauluse. Ten po více

Podrobnosti »

Letem světem s Tomášem Kotlárem

Úspěšná spolupráce pokračuje! SOŠ a SOU Neratovice se díky účasti v projektu K budoucnosti podařilo navázat kontakt s kadeřníkem hvězd a mistrem ve svém oboru, Tomášem Kotlárem. Známému vlasovému stylistovi

Podrobnosti »