Masopustní kynuté buchty s Mirkou van Gils

Datum

Ve středu 15. února 2023 se na SOŠ a SOU Kladno uskutečnil další z mnoha plánovaných workshopů s Mirkou van Gils Slavíkovou. Tentokrát se žáci oboru Kuchař-číšník mohli těšit na přípravu specialit z kynutého těsta.

Nejen pod rukama Mirky van Gils, ale i žáků postupně vznikaly nadýchané buchty, briošky a brioškové šneky plněné různými náplněmi. Na Mirce van Gils bylo vidět, že pečení je její velkou láskou.

Výsledek v podobě oblíbených dobrot na sebe nenechal dlouho čekat. Chutě a vůně kynutého těsta a lahodných náplní všechny utvrdily v tom, že se pečení podařilo. Žáci tak mají za sebou další úžasný workshop a už teď se těší, čím je světoznámá cukrářka překvapí příště.

Mgr. Petr Paták, DiS., MBA
ředitel SOŠ a SOU, Kladno

Další články

Poděbradské pražení a příprava kávy

O přínosu studentských grantů v rámci projektu K budoucnosti se mohli přesvědčit i studenti gastronomického oboru Středního odborného učiliště společného stravování Poděbrady. „I když kávu nepiju, byla to zajímavá zkušenost.“–

Podrobnosti »

V Poděbradech se pekly makronky

Jedním z kurzů podpořených ze studentských grantů v rámci programu K budoucnosti byl workshop zaměřený na přípravu makronek. Pod vedením lektorky Andrey Bártové v cukrárně Andy’s Cakes and Coffee se žáci SOU společného

Podrobnosti »